OVER ONS

SULKY® is een GUNOLD® merk dat al jaren voor kwaliteit en creativiteit staat.
Wij ondersteunen u bij het naaien, borduren en quilten.
Uw passie is onze drijfveer voor eersteklas garens, verstevigings materialen, naalden, naai- en borduurhulpmiddelen. 
Onder het motto “Laat u inspireren – wees creatief” willen wij u met talrijke doe-het-zelf instructies en borduurmotieven bij uw hobby begeleiden.

Wij zijn er al vanaf het begin bij – U profiteert van jarenlange ervaring –  
Al vanaf 1927, vanaf het moment dat borduurmachines tot leven kwamen en de eerste programma gestuurde borduurmachine gelanceerd werd. Wij ontwierpen de borduurkaarten voor deze allereerste borduurmachines.

Bijna een halve eeuw later legden we de basis voor het succesverhaal van het merk SULKY®: 1968 markeert het begin van het tijdperk van onze borduurmaterialen. In eerste instantie leggen wij ons toe op het gebied van commercieel borduurwerk op meerkops machines, later gevolgd door de detailhandel voor de behoeften van hobby naai- en borduurwerk.

In de VS werden wij al snel marktleider voor naai- en hobby- en borduurwerk met onze dochteronderneming “Sulky of America” in 1985.

In het begin van de jaren ’90 begonnen de verkoopactiviteiten in Europa en werden de detailhandelaren in de fourniturensector met succes aangetrokken om SULKY-producten in hun winkels aan te bieden. In vele landen werden partnerschappen met bekende naaimachinefabrikanten aangegaan.

In 2005 bereikte we een nieuwe mijlpaal in onze bedrijfsgeschiedenis. In samenwerking met Gütermann hadden wij de juiste distributiepartner gevonden om de SULKY-producten in heel Europa op de markt te brengen. Sindsdien staan onze producten met het label “SULKY” bekend om hun eersteklas garens, verstevigingsmaterialen en hulpmaterialen.

Deze samenwerking eindigde 2017 en daarmee ook de distributie van het merk SULKY door Gütermann.

Ten gevolge daarvan is de naam “Gütermann Sulky” veranderd in “Gütermann Creativ”.

SULKY® is nu opnieuw het merk van GUNOLD® en blijft dit productassortiment wereldwijd vertegenwoordigen voor de hobbymarkt.